Мъжките татуировки и какво трябва да знаете за тях?

Още от най-древните времена татуировките са се смятали за изключително мъжко изкуство. Рисунките на тялото са били нанасяни на воините на много от народите, тъй като се е вярвало, че подобна символика придава мъжественост и сила, а също така защитава от злите духове.

Въпреки че днес татуировките са се превърнали по-скоро в украшение, е важно да помислите за това какви сакрални символи ще нанесете на тялото си, както и да знаете значението им, за да има пълна хармония между вашата нова татуировка и характера ви.

Най-популярни стилове при татуировките днес са – реализма, животните и йероглифите. И така, преди да се решите на това да си направите рисунка на тялото е добре да знаете значението на едни от най-разпространените символи.

Ако сте решили да си направите голяма татуировка на ръката, тогава ви съветваме да се насочите към японските мотиви или стила фентъзи. Рисунката може да е цветна или черно и бяла, а също така ако искате да сте по-оригинален, тогава можете да изберете съчетаването на няколко стила в една татуировка. В момента това е много популярен тренд.

Лъвът се смята за царя на всички животни и затова не е никак странно, че много от мъжете избират именно него за рисунка по тялото си. Подобна татуировка говори за силата и лидерските способности на своя притежател. Много от мъжете предпочитат да си правят реалистични изображения на лъв с отворена уста.

Вълкът е другото много разпространено тату изображение. Най-често мъжете, избрали подобна рисунка, искат да подчертаят своята независимост, както и това че този начин на живот им харесва. Най-често те се правят на рамото или на гърба.

Черепът е много символична и силна рисунка. Подобна татуировка е била символ на страха пред смъртта и задгробния живот. Днес татуировките с чепер вече нямат толкова силна окултна стойност и по-скоро носят в себе си чисто художествен характер.

Татуировките със скорпион отначало са се правили на мъжете, които са служили в армията, като вдигнатото жило е било символ на това, че човек е участвал в сражения. Другото значение на тази рисунка е смелост и безпощадност към всеки враг.

Кръстът е сакрален символ и може да показва религиозните вярвания на притежателя си, или да е просто красиво украшение по тялото. Обикновено тези татуировки се правят на гърба, гърдите или на рамото.

Драконите са източен символ на властелина на четирите посоки на света. Днес тази рисунка има двойно значение, като от едната страна е безпощадността и жестокостта, а от друга – мъдростта и дългия живот.

Надписите са едни от най-разпространените татуировки днес, като това може да са както някакви йероглифи, така и просто фраза, която е написана с красив шрифт. Най-често това са имената на близките хора, жизнен девиз, а също така и просто мъдри фрази на латински или друг език.

За разлика от жените, мъжете отдават предпочитание на по-мъжествените и обемни рисунки по тялото си. Със сигурност по тялото ви ще има достатъчно място за вашата фантазия, но тук е особено важно да се доверите на професионалист, тъй като все пак говорим за рисунки, които ще останат на тялото ви цял живот. Имайте предвид и това, че по-дребните татуировки ще изглеждат красиво на малките участъци на кожата – шия, ръце, крака, докато на гърдите и гърба е по-добре да се спрете на по-мащабните, тъй като малките татуировки на тези места ще изглеждат просто като едно петно отдалече.