Мъжко подстригване

Успешните мъже трябва задължително да се грижат за своя стил и да подчертават своя висок статус. Позволени са всички средства, започвайки от скъпите костюми, стилните часовници, кожените чанти, ювелирните изделия стигайки до мъжките прически.

Всичко това ще изглежда нелепо, ако косата ви е неподдържана, затова е важно да посещавате редовно мъжките барбершопове, поддържайки своята визия. Прието е да се смята, че само мъжете от големите градове се грижат за своя имидж, но това далеч не е така. Дори да сте от малко населено място, пак трябва да отделяте внимание на своя външен вид, защото именно това е вашата визитна картичка в обществото. Днес обаче, в големите градове, могат да се срещнат най-много мъже, които имат стилни прически, с което те само допълнително подчертават своята мъжественост.

Отдавна отмина времето, в което за да изглежда един мъж стилен, трябваше просто да измие косата си и да я среши. Само наистина преуспелите мъже носят ултрамодерни прически, които само професионалните барбери могат да направят.

Съвременен образ или вечна класика?

Милиони мъже по света предпочитат късите прически. Ето защо това подстригване и тази година няма да излезе от мода. Достойнството им се крие в това, че класическото подстригване на къса коса изглежда еднакво добре, както на младите момчета, така и на солидните мъже. Съответно, колкото по-къса прическа изберете, то толкова по-малко време ще ви е необходимо за да се грижите за косата си. Именно затова на подобни прически залагат много бизнесмени, които не разполагат с излишно време, но същевременно с това са в крак с модните тенденции в тази област.

Не по-малко актуални си остават и по-специфичните фризури, като например Fade. При този вид прическа се съчетават късата и дългата коса. Ето защо, нейното поддържане изисква повече време и добри стилизиращи продукти.

На мода се връща и Hair Tattoo стила, като това всъщност са различни, екстравагантни рисунки на главата, които се правят най-често на тила или в страни. Тази прическа се предпочита обикновено от по-младите мъже на възраст 20-35 години. Но резултатът от похарченото време при вашия барбер ще си струва, защото с подобна прическа със сигурност ще се отличите в очите на жените.

Младежки прически

Младите мъже на възраст около 20 години трябва да се откажат от прекалено късата коса, тъй като най-актуални през 2017 ще са фризурите със средна дължина от около 7 см. Все по-популярни са различните екстравагантни варианти, където се съчетават дългата и късата коса. Както вече казахме, подобни варианти ще изискват повече време за поддръжка, както и по-честото посещение на барбершоп, но това ще си заслужава.

Undercut е друг популярен вариант, та косата в страничните части на главата е обръсната, докато по средата е по-дълга. Мъжете, които ще решат да заложат на тази ултрамодерна визия, трябва да са готови да прекарват пред огледалото ежедневно около 10-20 минути. Подобна прическа е идеална за тези мъже, които обичат да експериментират, тъй като дългата част на косата може да се стилизира по различен начин: назад, настрани, напред, да се придаде обем и така нататък.

Pompadour е друга разкошна прическа, която стана толкова популярна благодарение на легендата Елвис Пресли. През 2016 година тя придоби множество варианти и модификации, но основната нейна част си остава еднаква, а именно обемна коса в средната част на главата. В страни тя може да се обръсне или да се стилизира назад. Pompadour е идеална, както за младите момчета, така и за солидните мъже, които с подобна прическа ще изглеждат особено стилно и аристократично.

И двата предложени варианта на прически са идеални за мъжете с кръгло лице, тъй като зрително ще скрият този недостатък, формирайки по-мъжествени пропорции. Още едно неоспоримо достойнство на Pompadour и Undercut фризурите е това, че те прекрасно се съчетават с обемната брада или леко наболата такава.

Без значение дали ще изберете класическа или модерна прическа, изискванията към нея са едни и същи. Тя трябва да е изпълнена внимателно, а с тази задача ще се справят само професионалните майстори от Head Hunters.